Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Asansör Kazaları Neden Olur ?

28-03-2024 13:57
Asansör Kazaları Neden Olur ?
Asansör güvenlik aksamı üreticileri ve montaj eden ustalara kadar güvenlik konusunda gerçekten çok dikkatli ve özenli çalışmakta güvenlik açısından işlerini iyi yapmak için özenli davranmaktadır. Daha açık söylemek gerekirse üreticilerimizin çok büyük bir kısmı üretim güvenlik kurallarına uygun ürünleri güvenlikten taviz vermeyecek şekilde üretmektedir.Benzer şekilde montaj eden ustalar da en temel montaj güvenlik kurallarına uymaktadırlar.

Hiçbir üretici tam olarak güvenli olduğuna emin olmadan ürünü piyasaya  arz etmiyor, zaten denetlemelerimizde de aksi durumlarda ağır cezalar uygulanıyor.
Televizyonlarda  çıkan asansörlerimizin  yüzde 40-50 si güvensiz haberlerini dikkate almadan söyleyebiliriz ki  aslında çok önemli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Emin olabiliriz ki her asansörün paraşüt fren sistemi çalışıyordur ve gerektiğinde devreye girecektir.

Aynı şekilde hiçbir asansör kapı açık çağrı alıp gitmez yada fotoselde engel varsa kapıyı kapatmaz , aşırı yük varken (iptal edilmemişse yada aşırı yük algılayıcı sensör bozulmamışsa) çağrıyı almaz,  motor fazla ısınmışsa uyarı verir ve asansör hareket etmez. Eğer istemdışı kabin hareketi algılanmışsa  bir yetkili gelene kadar asansör kumandası  devreye girmez. Nihayi stopları(sınır kesici kontaklar) tam olarak çalışıyordur. Tamponları vardır ve görevini yerine getiriyordur.
 
Bir asansör kurulup teslim edilene kadar zaten çok önemli güvenlik testlerini geçiyor. Beyan hızından  daha yüksek bir hızda asansörü bir kez de olsa frene geçiriyoruz. Bütün testleri geçen asansör ruhsat alıp kullanıma hazır hale geliyor.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.